Idag stod det ett väldigt smarrigt kycklingrecept på menyn (valt av G2), mums!
Olivkyckling
4 port
1 kg kycklingdelar
smör
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
1/2 dl vitt vin eller 1 msk pressad citron & 2 msk vatten
1 1/2 msk konc kycklingfond
1 tsk rosmarin
12-16 svarta oliver med kärnor
4 lagerblad
2 tsk kinesisk soja
Gör så här:
Bryn kycklingdelarna i smör i en stekpanna. Skala och hacka löken, fräs i smör i en traktörpanna. Tillsätt vin, kycklingfond, rosmarin, oliver, smulade lagerblad, soja och grädde. Lägg i kycklingdelarna och låt koka i 20 min i såsen. Servera med kokt pasta eller ris samt lättkokta grönsaker.
2 kommentarer:
Hej! Vad gott det såg ut med kycklingen! Jag tog receptet direkt.Nu får våren komma snart..m:v.h:Helen
Kan intyga att den var god.
Skicka en kommentar