måndag 2 mars 2009

Smarrig kyckling

Varje vecka gör vi en matlista, tillsammans med barnen. De får välja några dagar och vi några. Dels för att det blir mer ekonomiskt att storhandla, det är bekvämt att veta vad som ska lagas men det är också för att göra barnen intresserade av både olika maträtter och matlagning. Faktum är att det funkar, det blir färre och färre gånger som de väljer pannkakor eller kycklingklubbor...

Idag stod det ett väldigt smarrigt kycklingrecept på menyn (valt av G2), mums!


Olivkyckling
4 port

1 kg kycklingdelar
smör
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
1/2 dl vitt vin eller 1 msk pressad citron & 2 msk vatten
1 1/2 msk konc kycklingfond
1 tsk rosmarin
12-16 svarta oliver med kärnor
4 lagerblad
2 tsk kinesisk soja

Gör så här:
Bryn kycklingdelarna i smör i en stekpanna. Skala och hacka löken, fräs i smör i en traktörpanna. Tillsätt vin, kycklingfond, rosmarin, oliver, smulade lagerblad, soja och grädde. Lägg i kycklingdelarna och låt koka i 20 min i såsen. Servera med kokt pasta eller ris samt lättkokta grönsaker.

2 kommentarer:

Hagagård sa...

Hej! Vad gott det såg ut med kycklingen! Jag tog receptet direkt.Nu får våren komma snart..m:v.h:Helen

Jörgen sa...

Kan intyga att den var god.