torsdag 5 februari 2009

Kreativa barn & Pyssliga föräldrar

Idag är det trolldegs-eftermiddag hemma hos oss. Våra grabbar och grannbarnen ska pyssla och tillverka. Det har redan pratats om igelkottar och skålar. Vi får se var det slutar. Våra barn är inne i ett kreativt flow just nu. Det ska pyssla, målas och tillverkas all sköns saker. I morse stack de ner till källaren, hämtade upp pet-flaskor som ska fyllas med olika saker för att bli musikinstrument. Så enkel och självklart!
I höstas så målade vi en tavla tillsammans. Alla fick måla vad de ville och med vilka färger som helst. Det blev en härligt kaotisk tavla som nu hänger i grabbarnas rum. En kakafoni av färger och streck men det är det som är själva tjusningen. Man upptäcker nya saker hela tiden. Ibland vänder vi på den för att få en ny infallsvinkel och upptäcka ännu mer dolda små bilder.
På tal om att måla så hoppas jag kunna komma igång med målningen av våra stolar i helgen. Mannen började slipa igår och jag kan förhoppningsvis fortsätta i eftermiddag. Det är 8 st (plus en barnstol) så det lär ju ta lite tid. Men jag hoppas att det blir värt det i slutänden.

Hasta la vista!

1 kommentar:

Engelska Villan sa...

Åh, vad nyfiken jag blir, visa bilder på pysslet och tavlan!!
Kram Anna
P.S. Ha en superskön helg D.S.