tisdag 2 mars 2010

Smarrigt fiskrecept

(bild: google.se)

Här kommer ett supersmarrigt och busenkelt fiskrecept som vi lagade i helgen till 15 personer. Och det blir säkert minst lika gott till 4... =)

Ett tips från fiskaffären: Om man inte vill köpa löjrom som egentligen är ohyggligt dyrt så passar det lika bra med sikrom!

Röding med gräddstuvad mandelpotatis
4 port

2 st rödingfiléer
salt
vitpeppar
smör

ca 1 kg mandelpotatis (eller färskpotatis när det finns)
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl hackad gräslök
1 dl hackad dill (spara lite till garnering)
100 gr löjrom (spara lite till garnering)
salt
vitpeppar
citron

Dela rödingfiléerna på mitten, salta och peppra. Stek i smör med skinnsidan nedåt på svag värme ca 8 min, vänd och stek i 1-2 min. Dela potatisen i mindre bitar och koka. Blanda creme fraiche, grädde, löjrom och örter och låt koka upp, smaka av med salt och vitpeppar. Blanda ner potatisen och låt allt bli varmt. Garnera med citronklyfta, dillkvist och löjrom.

1 kommentar:

Jörgen sa...

Det var "smarrigt" vill jag lova.