söndag 31 maj 2009

O'boy vilket vackert väder!


Vilken helg, vilket väder! Kan man bli annat än lycklig? Knappast för en sol- och värmedyrkare som jag. Det har varit/är verkligen helt ljuvligt. Två härliga dagar på altanen med sol och poolbadande. Igår såg det ut som ett smärre badlandskap här hos oss. Fullt med ungar, handdukar, badleksaker, kompisar på altanen. Härligt, bullrigt och mysigt!

Idag har det varit mors dags-firande hos mamsen, och lunch med svärmor. Vi hann också med en sväng till brorsan och hans tjej för att titta på deras nya familjemedlemmar, fåren. Det är ju mysigt med får. Känns så lugnt och lantligt på något vis. Man hör deras stilla bräkande, och mumsande på gräs. Grabbarna är stormförtjusta och har fått namnge varsin ulltuss.


Nu ska jag ta mig en kik på vad ni andra har bloggat om det sista. 
Ha en skön kväll i den ljumma värmen!

Kram!

onsdag 27 maj 2009

Stolt förälder!

Ibland känns det som att vi har tre cirkushundar som vi visar upp (vill visa upp), ni vet, titta vad han kan... applåd!... åh, så duktigt! Fast vi har inga hundar utan barn. Som vi är minst lika stolta över som över en utmärkt cirkushund. Fånigt? Jag vet, men det är kanske så de flesta föräldrar känner – stolthet över sina barn. Den snabbaste vägen till att vinna en förälders hjärta måste ändå vara via barnen. De flesta föräldrar tycker väl om att höra hur fantastiska barn de har?!

Idag fick barnen varsitt hjärta av praktikanten på skolan. Det var hennes sista dag och hon hade gjort varsitt hjärta till vart och ett av barnen i klassen. På samtliga hjärtan stod det något positivt om just det barnet. En egenskap, något de åstadkommit, något de är bra på. Och det går inte att säga annat att jag blir lika glad som barnen över att läsa vad de är bra på/vad de förmedlar!
Stolt som en tupp!

måndag 25 maj 2009

Pyssel under solen - värt ett besök!

Jag måste tipsa er om en kanonkul hemsida, Pyssel under solen. Det är en tjej som heter Susanne som gör roliga/tokiga/härliga/fina/ljuvliga pysselsaker i olika kategorier. Här ser ni ett axplock av hennes roliga saker!


Kolla in hennes hemsida HÄR 
och njuuuuut av en underbart kreativ människa!

Härligt med all kreativitet

Jag har haft en lucka på jobbet just nu. Sitter och väntar på korrektur från kunder och då passade jag på att kolla runt lite på alla möjliga bloggar. Och jag imponeras över hur otroligt många kreativa människor som finns. Det pysslas, virkas, målas, snickras, stickas, pärlas, tovas och renoveras överallt i vårt långa land. Och det gäller givetvis inte bara bloggvärlden, utan även alla ni som fixar i hemmets vrå. Det är inspirerande och härligt med all energi ni har. Det skänker ny lust och energi även till mig!

I min pysselhörna just nu pågår virkande (såklart). Justerar Karins bikini något, sen ska jag virka muffins till dottern. Jag målar också ett litet träbord vitt som jag ska ha på altanen till mina kryddväxter.

Kommentera gärna och skriv vad ni pysslar med för tillfället!

söndag 24 maj 2009

Jag längtar efter sommarlov!

Ja, det är sant. Även om det inte är jag egentligen som har 10 veckors ledighet att se fram emot. Jag längtar ändå efter sommarlovet, barnens ledighet. Jag längtar efter att slippa tjata om att de ska komma in, varva ner och gå och lägga sig. Vi tycker det är viktigt att barnen sover ordentligt så därför lägger de sig fortfarande ganska tidigt. 

Jag längtar efter att inte behöva bry sig om att det är skola dagen efter. Att de kan vara ute och leka, cykla, studsa, busa mycket längre. Jag längtar efter att få in solsvettiga barn som luktar gräs och sommar, barn som somnar på 5 minuter efter många härliga timmars lek. Jag längtar efter sommaren!

Hoppas att ni har haft en lika härlig ledig helg som jag! 
Härligt med ny energi för nästa vecka.
Kram!

PS. Nu har jag fastnat för joggandet. Längtar till nästa runda. Kanske beror det också på att jag fått ett slags "löparchip" av min man som sitter inne i skon och mäter avstånd, hastighet, tid, kalorier. Beroendeframkallande statistik!

onsdag 20 maj 2009

Äppelkaka i långpanna

Häromdagen fick jag ett recept av min fantastiska arbetskompis, ni vet hon med de ljuvliga tavlorna... Hur som helst, det var ett så härligt sätt att skicka över ett recept. En bild på en handskriven lapp... lite samma känsla som Frälsningsarméns kokböcker för er som sett dem.

Baka på, äppelkakan ska tydligen var supersmaskig!

tisdag 19 maj 2009

Bilder från dotterns rum

Har ju lovat att visa lite bilder från dotterns rum. Här kommer ett gäng...


Här är skåpet vi köpte på loppis för några veckor sedan. Då var det i någon slags brun träfanér och med ohyggligt trista knoppar. Nu är det underbart!

Insidan sedd ur dotterns perspektiv. Gott om plats för alla roliga leksaker.

Denna söta gruppen fick dotterns i namngivningspresent av mormor och morfar. Snart kommer det att husera en liten spis till höger. Som är en 1-årspresent av ovanstående.

Det absolut finaste i hela rummet (bortsett från prinsessan själv) är så klart hennes fototapet. Den är som en enda stor glädjekälla varje gång man kommer in i härligt gul och grön färg.

För mycket kläder?

Jag funderar på om det verkligen är möjligt att ha för mycket kläder. Det känns inte troligt men kanske ändå i mitt fall. Tycker aldrig att jag har något att ta på mig, älskar att köpa nytt. Nya fina plagg som jag trycker in i garderoben med ett visst mått av våld. Trycker in i en garderob som redan är överfylld.

(Foto: mattons.se   men det kunde lika gärna vara hemma hos mig...)

I lördags skulle jag leta fram en kofta åt en väninna och då bestämde jag mig – jag måste röja! Måste rensa ut de kläder jag aldrig använder. För det har ju en tendens att bli så, åtminstone för mig. Dessutom kan man alltid hitta lite godbitar som glömts bort. Hur har ni det i era garderober? Är allt vikt och fint, organiserat i färg, plaggtyp och sommar/vinter? I så fall avundas jag er, för jag lyckas bara hålla det så ett kort tag innan kaoset återtar sin plats.

Så där, det var dagens i-landsproblem, överfyllda garderober – stackars mig... 

söndag 17 maj 2009

Karins virkade bikini


För ett tag sedan var jag äntligen klar med Karins virkade bikini. Ett projekt som har varit mer krävande än jag trodde, trots att det var roligt under tiden. Kanske drabbades jag av en släng av den gamla prestationsångesten...

Hur som helst, i torsdags var det avprovning. Och nu ska jag göra några smärre justeringar sedan kommer den sitta som en smäck på Karins snygga kropp! Tänkte visa en bild på den.

lördag 16 maj 2009

Öppna dörrar

Visst är det skönt när man kan ventilera allt mellan himmel och jord med sina vänner. Jag visste det sedan innan och har fått det bekräftat idag igen. En sak har gnagt mig några dagar, fått mig att känna mig besviken, sviken och ledsen. Detaljerna är oviktiga. Idag när jag tog upp det så fick vi rett ut allting och genast såg det annorlunda ut. Kanske inte när det gäller det praktiska men alla gånger oss emellan. Jag är så glad att jag tog upp det så vi fick prata om det. Och vad viktigt det är – att reda ut saker innan de tar oönskade proportioner. Som ingen egentligen vill.

Jag vet att jag lite grann talar i gåtor just nu för den oinsatte. Men det är inte det som är poängen. Utan jag vill snarare slå ett slag för vikten av att tala om hur det känns, vara ärlig och värna den öppenhet som finns i vänskap oavsett vad det handlar om. Det är guld värt!

Tack fina vän för att du finns i mitt liv!

PS. Imorrn ska jag visa lite nya bilder. Har möblerat om i dotterns rum nu när skåpet jag köpte på loppis för några veckor sedan är målat och på plats. Det blev så fint!
 

tisdag 12 maj 2009

Ville bara tipsa om min arbetskompis hemsida. Hon är fantastiskt duktig på mycket, men framför allt på att måla. Denna underbara tavlan som heter "Dagen är min" köpte min man till oss. Både motivet och namnet passar så bra till oss. För det är precis så jag tycker att det ska vara – att vi ska se varje dag som en gåva som bara är min, och göra det bästa av den!



Titta in HÄR och njut av alla hennes alster.

måndag 11 maj 2009

Får jag fresta med...

Detta smarriga bakade jag igår. Mums till kaffet!



söndag 10 maj 2009

Loppisfynd & virkalster

Hej alla härliga!

Ja, ännu en helg läggs till samlingen. Och som vanligt har den varit proppad med aktiviteter. I lördags var hela familjen på bakluckeloppis. Som köpare alltså. Och det blir ju alltid några fynd. Två härligt slitna plåtburkar till min syster, och ett vackert keramikfat till oss själva.


Igår var jag hemma hos Classe & Katja. Både jag och barnen sov över eftersom mannen var på herrmiddag. Vi fick fantastiskt god mat och gott vin. Torskfilé inlindad i bacon med bulgursallad, mums!!! Tack snälla ni för att ni tog hand om oss en lördagkväll... *ler*



Tänkte att jag skulle visa mitt senaste virkalster. En virkad skål till min syster. Måste säga att jag blev väldigt nöjd med den. Kanske ska virka en till mig själv också. Nej, nu ska jag snart lägga mig och ladda för morgonens joggingrunda. 5,1 km kl 5.15 i morgon bitti...

Godnatt och dröm söta drömmar!

fredag 8 maj 2009

Kom igen nu – för varenda unge!


Igår var jag i Stockholm på föreläsningar hela dagen. En dag som handlar om marknadsföring. Otroligt intressant, inte alla föredrag men framför allt ett. Det var en tjej från Unicef som var där och berättade om deras kampanj, vad de hade för mål, bakgrund etc etc
Jag är en vän av välgörenhet. Jag brukar skänka till olika ändamål, ger varje månad bidrag till Barncancerfonden, har två fadderbarn som får pengar varje månad. Så självklart fastnade jag för hennes ord. Hon försökte inte alls ragga givare utan berättade mer om vad de gör för pengarna de får in på kampanjer och vad de olika insatserna gör för skillnad. 

Självklart ska jag bli en av deras Världsföräldrar och ge pengar varje månad. Man kan välja mellan 100 kr, 200 kr och 300 kr. Så nu får faktiskt Barncancerfonden stiga tillbaka. Givetvis är deras arbete också viktigt men runt om i världen finns det barn som inte ens har vatten och mat för dagen. Varje dag dör 25 000 barn runt om i världen. Det är ohyggliga siffror.

100 kr i månaden i ett helt år räcker till: 
• att låta fyra flickor gå i skolan under ett helt år eller
• att vaccinera sex barn mot de sex vanligaste barnsjukdomarna eller
• att utbilda 22 ungdomsledare i hur man skyddar sig mot hiv/aids.

Så, kom igen nu allihop, bli Världsföräldrar ni också. 
Anmäl er redan idag HÄR!

Jag har bara regn hos mig...

Regnet öser ner. Jag trodde att idag, idag skulle bli en fin dag när jag kunde gå en långpromenad med vagnen och få härlig frisk luft. Visst kan man göra det även om det regnar, men det blir inte riktigt samma sak... Så jag och barnen tog istället bilen och åkte till affären. Nu när jag har shoppingstopp under en månad blir t om ett besök på ICA en rolig shoppingutflykt... Hur som helst. Nu köket fullt med bakattiraljer för i helgen ska det som sagt bakas. Idag blir det kolakakor, söndag bullar och nötmaränger. Känner mig mest nyfiken på de där marängerna. Återkommer med bild och smakrapport på söndag.

Ha en härlig fredag, alla fina bloggläsare!

tisdag 5 maj 2009

Nu får det bli andra bullar!



(Foto: matton.se)

Har precis läst en artikel på aftonbladet.se, läs den här, om alla tillsatser och annat skit som finns i det färdiga fikabrödet vi köper. Ok, ingen nyhet för de flesta, inte heller för mig. Men alldeles för ofta så köper vi färdigt, det går snabbt och smidigt. Vi är inga fikabrödsälskare i vår familj. Visst så tycker jag också om bullar och kakor men jag dricker lika gärna kaffe utan tilltugg. Så när det kommer fikagäster blir det ganska ofta färdigköpt. Men nu får det nog bli annorlunda. Usch, vad mycket skit det finns i det färdiga!

Nej, till helgen får det bli bullbak och sedan en rejäl infrysning så att det finns när ni kommer på fika till mig. Och egentligen är det ju mycket mycket godare...

måndag 4 maj 2009

Ny vinnare i utlottning!

Eftersom jag inte har fått tag på vinnaren av trådhjärtat lottade jag ut det på nytt och då vann... Lilla huset på prärien! Kolla in hennes blogg här, mycket fint att titta på!

Grattis till vinsten!

Jogging för hela slanten!

Tro det eller ej, men jag har fortsatt med mitt joggande. Två gånger i veckan, måndag och fredag morgon kl 05.30 springer jag ut. Idag var det ofantligt motigt men bara jag kom ut blev det annorlunda. Jag vet ju det. Ändå är det farligt nära att jag maskar.
Det verkar förmodligen helgalet att springa ut så tidigt men faktum är att det är så skönt. Det är lugnt ute, inte ens speciellt många bilar. Fåglarna kvittrar som bara den, himlen var idag härligt rosaskimrande och luften är frisk. Kanske, kanske är jag på väg att bli biten, bli en löparfantast...

Jag ska snart göra det mest galna jag gjort på flera år – anmäla mig till ett lopp, Kretsloppet. 1 mil runt i staden. Det är stadens energiverk som ordnar det med fokus på miljön. Trodde aldrig att jag skulle komma att anmäla mig till något sådant. Men där ser man – det är aldrig försent att förändra sig!

fredag 1 maj 2009

Barnasinnet kvar


Idag har vi haft en toppendag med grabbarna och deras bästa kompis. Ett par timmar på stranden i Varberg med fika, krabbfiske och naturligtvis bad. Jag avundas barnasinnet, den totalt oförställda glädjen till saker och ting. Det var en självklarhet för barnen att de skulle bada, vi var ju vid havet. Att det är på gränsen till frystemperatur i vattnet spelar ingen som helst roll i deras värld – solen skiner, det är varmt och här ska badas.

Nu kanske jag inte avundas just den delen av barnasinnet – att kasta mig i vatten som får skinnet att bli blått inom loppet av några sekunder. Men jag blir lycklig att se deras glädje över det första badet, deras lycka över att rulla sig i solvarm sand efter ett par huttrande sekunder bland vågorna. Det är banne mig livskvalitet på högsta nivå!

Tack fina ungar för att ni har gjort denna dagen till en toppendag!