torsdag 30 juli 2009

Hemma hos reportage!

Äntligen fick jag tummen ur och har fotat grannens söta lilla lekstuga som jag utlovat. Synd att jag inte är någon mästerfotograf för bilderna gör den inte riktigt rättvisa. Den är ännu sötare i verkligheten!

Det är fint när de valt att göra lekstugan i en annan form än den traditionella.

Blir småtrollen trötta kan de alltid slå sig ner i däckstolen och vila en stund...

Uppdukat för fikakalas. Om ni är uppmärksamma ser ni att det är den fruktkorgen jag virkade som skymtar i bakgrunden
Jättesöt spis och ugnslucka. Min lillsessa provar så att sakerna fungerar ordentligt...

Ja, de är verkligen duktiga, våra grannar. Hoppas att vår egen dotter kan nöja sig med vår trädkoja. Trots plastmöbler och en piratflagga som vajar för vinden...*ler*

tisdag 28 juli 2009

Muuuuuu!

Vill visa er mitt senaste virkalster som är en present till en liten 3 månader gammal tjej. Hon har ett namn som passar alldeles utmärkt till presenten...

Nu ska jag börja måla en skohylla som fina pappsen har byggt åt oss. Ska visa den när det blir klart. Alltdi är det något som kan fixas *ler*

Drömtydning

Jag drömmer ofta och mycket. Likt Alice i Underlandet brukar jag drömma de mest märkliga saker, som fantastiska fantasy-filmer. Men ibland drömmer jag otäckt verklighetsförankrade drömmar. Drömmar som efterlämnar obehagskänslor, lust och ibland lycka, beroende på vilken typ av dröm det är.


Häromnatten drömde jag en obehaglig dröm som jag inte kan släppa. I drömmen hade jag fått reda på att en gravid kvinna drabbats av magcancer under graviditeten. Jag stod och pratade med en kompis och sa: "Ja, det är verkligen hemskt att E skulle bli sjuk". Kompisen stirrar då helt oförstående på mig och säger sedan: "Men Linda, det är ju DU som är gravid och sjuk, det är dig det handlar om". Men jag kunde verkligen inte förstå att det var mig det handlade om, förnekade det totalt. Det var en sådan dröm som har efterlämnat obehagskänslor i flera dagar.

Jag är inte hypokondrisk, är inte gravid och jag hoppas verkligen inte att jag har cancer i magen. Men ibland undrar jag hur hjärnan och ens undermedvetna kokar ihop historier. Det är ändå fascinerande, eftersom det under tiden man drömmer upplevs fullt normalt och verkligt. Vad rör sig där inne och vad skulle en drömtydare säga om mina drömmar? Eller det kanske jag inte ens vill veta när jag tänker efter... *ler*

söndag 26 juli 2009

Kulturskatter & loppisfynd!

Idag har vi arbetat extra som kofösare, jag, min syster och mina barn... fniss!

Vi hade åkt till Torpa Stenhus, en 1500-tals borg som ligger några mil utanför Borås. När vi klev ur bilen upptäckte min syster att två kor hade rymt från en intilliggande hage. Vi motade korna samtidigt som en anställd på slottscafét ringde bonden. Efter 20 minuter kom bondsonen puttrande i sin epa-traktor! Då hade vi haft fullt sjå med att hindra korna från att springa runt på vägen.

Jag betvivlar inte en kvinnas förmåga, och absolut inte vår. Men det är ändå märkligt när så många andra människor passerar/går förbi och skrattar lite åt att korna har rymt UTAN att hjälpa till. Visst, vi löste ju det utan problem men det är nog få kvinnliga kofösare som arbetar i finsandaler med två barn, bebis och barnvagn i andra handen... :-)

Gräset kanske faktiskt är grönare på andra sidan...

Borgen är helt underbart bevarad invändigt, med fantastiska salar. Lika spännande är det att vara nere i källarvalven och besöka fängelsehålorna. På Torpa får man se allt!

Grabbarna lyssnar spänt för att eventuellt höra snyftningar från den unga kvinna som enligt sägnen sägs vara inmurad här...

Givetvis hann vi även med ett loppisbesök, på en toppenbra loppis varken jag eller syrran varit på tidigare. Men det lär absolut bli fler tillfällen! Jag fyndade den lilla söta sockerburken som väcker minnen av min farmor hos mig!

Nu ska jag googla på bra barnböcker som handlar om medeltiden. Grabbarnas vill veta allt om hur man levde "förr". Någon som har några bra boktips?


lördag 25 juli 2009

Var det bättre förr?

Idag har jag och mina telningar varit ett par timmar hos min älskade mormor. Vi står varandra nära och hon är en stor kärlek i mitt liv. Många gånger under åren har vi haft våra meningsskiljaktigheter, i synnerhet det som rör barn och barnuppfostran. Men de senaste åren har våra åsikter växt samman något mer. Jag tror att vi båda funnit sanningar i varandras åsikter.

Idag flög mina grabbar högt och lågt, i samma takt som ljudnivån. Och då sa hon en sak... Att hon inte kunde förstå varför det var så nu för tiden, varför barnen var mer bullriga/busiga/högljudda. Att hon inte kunde minnas att jag och mina syskon varit sådana. Min första reaktion var irritation och jag kände mig påhoppad som förälder. Men... jag satt och funderade på det där på vägen hem, om det kunde stämma. Till viss del har hon nog rätt. Vi kanske var lugnare, mindre busiga när vi var DÄR. Men hemma... herregud, jag och min bror har ju retats/brottats/slagits/boxats/karatesparkats på varandra hur mycket som helst.

Och kanske är det så att uppfostran så väldigt annorlunda ut tidigare, men inte bara av godo. Jag tror att man idag har betydligt större respekt för barnen, för deras person och integritet än vad man hade innan. Åtminstone försöker jag leva efter det. Och då får lite högljuddhet och hopp i soffan vara värt att de blir starka individer med mycket självkänsla och egenvärde.

Kram Linda

PS. Fniss...min mamma berättade innan att de alltid hotade oss barn innan vi skulle till mormor och morfar för att vi skulle uppföra oss ordentligt... Vad är det man säger – ändamålet helgar medlen...

fredag 24 juli 2009

Efterlängtade sovrumsbilder!

Äntligen är sovrummet helt klart! Det har varit i princip färdigt en längre tid men det har saknats en fönsterhylla som mannen skruvade fast igår. Så nu är allt på plats och vi blev supernöjda.

Jag har länge avundats er som har helt vita sovrum. Men nu har vi själva ett sovrum man kan andas i. Det är så härligt med allt det krispigt vita.

Bokstäverna har jag beställt hos Ida med bloggen Drömmar om vitt & shabby. Jag vet att hon just nu har beställningsstopp. Men från och med augusti kan ni köpa hennes härliga träbokstäver igen!

Egenhändigt odlade luktärtor. Älskar deras vindlande växtsätt. Så otämjt och fritt!

Byrån och spegeln som såg HELT annorlunda ut innan de fick sig en omgång vit färg.

torsdag 23 juli 2009

Tiden flyger!

Tiden flyger iväg, semestern likaså. Vi har ju visserligen inte haft så mycket semester så här långt eftersom vi jobbade den första semesterveckan. Nästa vecka är det jobb igen innan det är dags för en härlig vecka på Öland. Det går alldeles för snabbt. Jag hade velat haft mer tid till att bara vara. Varenda dag har varit fylld av umgänge, kompisar, åkande hit och dit. Och som jag tidigare sagt är allt roligt men också krävande.

Krabb-race hos ett par kompisar i Väjern. Det var mest vi föräldrar som fiskade och barnen dök upp när det var dags för det avslutande racet...

I morgon ska jag ha ett par timmar ensam med barnen utan någon annan och det ska bli skönt. Bara skrota omkring hemma utan att göra något speciellt. Kanske gå ner till affären och köpa en glass.

Nu ska jag sjunka ner i soffan och bara slappa.
Kram!

tisdag 21 juli 2009

Hemmets mörkaste vrår...

Hur kommer det sig att alla bilder som visas på bloggar alltid är till hemmets/bloggerskans fördel? Alla bilder är alltid stylade och visar på små vackra detaljer eller storslagna rum. Jag gör ju likadant själv. Jag har inte heller publicerat några bilder när tvätten hotar att ta över, eller när diskbänken är belamrad. Så det är nog dags för det nu. Dessvärre har vi idag plockat upp och städat så det finns inte något "skitigt" utrymme, som är tillräckligt stökigt för att visas upp. Men jag lovar att jag återkommer med några bilder från vårt hems mörkaste vrå, och jag hoppas att fler vågar följa mitt exempel.

Ha en skön kväll!

måndag 20 juli 2009

Sugen på en pralin?

Eller kanske något annat som dottern kan laga till i sin lilla kökshörna? Tänkte visa några bilder från hennes lilla hörna. Hon är tokglad i sin söta spis. Lycka är att sitta och vrida på knapparna eller plocka med kastrullerna.

Den supersöta spisen fick hon av mormor och morfar på 1-årsdagen.

Ovanför spisen har vi satt upp en liten hylla med plats för attiraljer.

Sugen på en pralin? Dessa fick hon av moster. Köpta på Blå Elefant. Du hittar länken i min länklista till höger.

Glas från IKEA och servis från Blå Elefant.

söndag 19 juli 2009

Stockholmsbilder

Nu är vi hemma igen efter ett par härliga dagar i Stockholm. Vi började resan med att hälsa på Anna med bloggen Engelska Villan. Hon är en av mina äldsta kompisar, kanske rent av den jag känt längst som jag fortfarande har kontakt med. Vi lärde känna varandra när vi var två år och kastade sand på varandra i Bohuslän. Hon är en fena på inredning och det var skönt att se att deras ljuvliga gästrum även fungerade för gäster, i synnerhet vår bullriga 5-personers familj!

Vacker inredning fungerar även för bullriga familjer... Tack för att ni huserade oss en natt! Jag längtar redan efter er!

Sen bar det av till Söder för nytt kompisbesök. Söder är verkligen mysigt med alla små gator och vinklar, vackra hus och mysiga innergårdar. Bohemiskt och helt i min stil! Tack underbara ni för ett par härliga dagar med mycket skratt och umgänge!

Mellan husen hittar man små oaser av blommor...

För första gången i mitt liv har jag ätit Ben & Jerry-glass... och ja, jag förstår varför amerikanarna är tokiga i den. To die for!!!

Barnen har "trapp-race" nedför Mårten Trotzigs gränd i Gamla Stan. Även om det kryllar av turister i Gamla Stan och butikerna bara osar av kommersialism så tycker jag ändå att det är mysigt. Alla gamla hus, små emaljskyltar och vindlande gränder. Jag gillar det!

lördag 18 juli 2009

Storstadsliv

Hej alla fina

Jag har varit lite frånvarande de senaste dagarna och det beror på att vi är på semester i storstaden Stockholm. Vi är fortfarande kvar och ska åka hem i kväll. Det har varit härligt. Och vädret har varit underbart, 25° och strålande sol! Vi har kryssat fram mellan olika butiker och ölserveringar. Jag har en del bilder som jag ska visa, men jag väntar tills vi är hemma med att ladda in alla foton.

Igår var vi ute på en rejäl shoppingrunda och då blev det bland annat en ljuvlig "kapsyl-korg" från Afroart. Hemma ska den få husera alla tidningar. Ni måste besöka deras hemsida, gör det HÄR.

tisdag 14 juli 2009

Trådslöjd för beställning...


... hos min syster, du hittar hennes blogg HÄR.
Hon har lite olika saker, bland annat supergulliga hjärtan! 

Passa på att beställa lite trådkonst och ge bort i present. 
Garanterat uppskattat och speciellt!

måndag 13 juli 2009

Sann glädje på hästryggen

Idag har jag, grabbarna och syster-yster varit på islandshästridning. Det kanske inte låter så märkvärdigt men för vår familj är det så. Ena sonen är kraftigt allergisk mot bl a hästar. Han har fått lämna maneger, cirkusar för att det blivit för svårt att andas.


Senast när vi var på riddarspelen blev han tokledsen för att de andra barnen men inte han kunde rida på riddarhästarna. Så jag lovade att kolla upp islandshästar eftersom man rider utomhus. Så nu har han käkat allergimedicin i två dagar, behövde inte vara med och rykta hästarna utan bara sitta upp och njuta. Och vet ni vad, det gick bra!!!


Han satt på hästryggen och sken som en sol i 1 1/2 timma runt genom skogen. Det var så mysigt! Efter en dag med hällregn sprack det upp och solen visade sig från sin bästa sida hela tiden vi var ute. Det kunde inte blivit mer lyckat. Nu kanske han inte kan rida så ofta men då vet vi i allafall att det funkar någon gång ibland. Och den glädjen som lyste ur hans ögon (båda sönernas för den delen) smälter hela mitt bultande mammahjärta!

Bloggtips som berör...

... hittade till den här bloggen idag via aftonbladets hemsida. Den handlar om lille Elton som kämpar mot sin cancer. Hans mamma och pappa bloggar HÄR och berättar om kampen.

Kämpa på lilla fina familj, ni som råkat ut för alla föräldrars mardröm!

Jippi, jag kom in!!!!!!!!

Jag är så glad! Som ni vet så har jag sökt fyra olika distanskurser till hösten på olika högskolor runt om i Sverige. I fredags kom det första antagningsbeskedet och jag kom in på samtliga fyra som jag sökt!!!!!!!! Jätteroligt, jag blev så glad när jag såg det!
Jag älskar att läsa, lära mig nya saker, förkovra mig i kunskap. Ser verkligen fram emot höstens pluggande. Jag tackade ja till två kurser, hoppas att jag mäktar med båda, en kurs i Litterära genrer och en i Kriminologi. Så nu blir det till att damma av kollegieblocken och putsa upp läsglasögonen för i höst blir det plugga av! Jippi!!!!!!!!

lördag 11 juli 2009

What a wonderful world...

Vilken härlig dag vi har haft idag! Förmiddagen bjöd visserligen på en del skurar men då passade vi på att åka till en gigantisk loppis. Ett eldorado för loppisälskare.


Två gamla tårtspadar fick följa med hem. Men det blir ett besök i morgon också innan vi åker hem.

Efter loppis blev det lunch med mat, jordgubbar och vin (läsk till barnen, onyttigt vi vet men det är semester).

Efter lunch var det dags för krabbfiske när lillsessan sov. Perfekt att få lite tid med killarna utan bebispassning. Dock blev det ofrivilligt bad för en av killarna eftersom han halkade i. Typiskt! Jag vann krabbfisket denna gången med flest uppfiskade. Jag måste erkänna att jag tycker att det är minst lika kul som barnen.

Krabbfisket avslutades med sedvanligt "krabbrace". Snabbast i vinner!

Det kunde knappast blivit en bättre avslutning på dagen än med en magisk solnedgång som bara Bohuslän kan bjuda på! Så vackert att man får tårar i ögonen...

fredag 10 juli 2009

Saltstänk & solig frånvaro

Då var vi framme. Framme i stugan, stugornas stuga. När vi i familjen och släkten pratar om stugan vet alla vilken man menar. The one and only. Ligger strax utanför Hunnebostrand på en klipphäll. Tillräckligt nära vattnet för att man ska höra vågorna klucka och nästan känna saltstänk när vindarna blåser från strandkanten. Här har jag tillbringat många härliga dagar under hela mitt liv. Därför känns det extra mysigt att få ta med min egen familj hit. Att min egen familj får sova i samma sängar, hoppa på samma klippor, äta på samma tallrikar som jag gjorde som barn. På något sätt är det historiens vingslag i det lilla...


Innan när vi satt och käkade tacos så bad jag barnen vara tysta och då blir verkligen allting helt tyst. Det enda som hörs är måsarnas ensliga skrikande mellan klipporna. Det är balsam för själen. I morgon hoppas jag att det är uppehåll i detta trista regnande så vi kan prova fiskelyckan på krabbor. Annars finns det ju alltid regnkläder...

Njut till fullo av fredagskvällen, alla ni härliga, för det tänker vi göra!

torsdag 9 juli 2009

Packa pappas kappsäck...

... och ett helt gäng till. Det är fasligt vad mycket packning det blir för 5 personer. Vi ska till Bohuslän i bara ett par dagar men det är ändå ett berg med saker som ska med.

Hur har ni det med uppdelningen när det gäller packande/avresa/planering i era familjer?

Här är det strikt uppdelat, helt baserat på det vi är bra på. Jag organiserar och packar alla väskor (inte mannens, han får sköta sitt eget) men allting annat. Sedan placerar jag ut allt på trappan och vips har min man trollat in det i bilen. Jag kan ställa ut nästan hur mycket som helst, han får alltid plats på något sätt. Vi är ett perfekt team, synkade till max. Vi är alltid i tid och har (nästan) alltid med oss allting. Kanske låter tråkigt men det är så ofantligt skönt!!!! Båda vet vad som gäller, vem som ansvarar för vad och det gör att det hela flyter ofattbart friktionsfritt.

Det ska bli så skönt att komma iväg ett par dagar till Bohuslän. Inte göra något annat än bara vara, fiska krabbor med barnen, spela spel, förhoppningsvis bada, äta glass och lyssna på måsarna. Vi behöver det, bara vara tillsammans.

Ha en härlig torsdagskväll och natt, alla goa människor!

måndag 6 juli 2009

Frukt är också godis...

...eller hur var det nu tandläkaren tjatade när man var liten. Godis eller ej, det är i allafall vansinnigt roligt att virka frukter. Har virkat en skål med ett gäng till grannarnas lekstuga. Jag tror att jag råkade ha ihjäl mammans ruccola-sallad (stavas det så?) förra veckan när jag ansvarade för vattningen... så det känns skönt att ha kompenserat med något.


Jag återkommer om några dagar med ett "hemma-hos-reportage" i ovan nämnda lekstuga, den är bara för söt. Jag ska ta med mig kameran och dokumentera varje vinkel och detalj och visa er. Nu ska jag greppa min virknål och slå mig ner i soffan.

Kram Linda

söndag 5 juli 2009

Riddarspel & tågresor


Idag har vi varit på en födelsedagsresa för en av grabbarnas bästa kompisar. Det bar av med tåg från Anten till Gräfsnäs. Grabbarna var lyckliga och hängde ut genom fönstret och njöt till fullo. Sedan var det dags för riddarspel på Gräfsnäs slottsruin. Vilken grej, vilken upplevelse! Jag har aldrig var på medeltidsveckan i Visby men kan tänka mig att det måste vara... alldeles underbart! Den föreställningen vi bjöds på idag var toppen! Så proffsiga "skådisar" som bjöd på en härlig timmes underhållning. Gycklare som jonglerade, sprutade eld och busade med riddarna. Barnen applåderade och buade om vartannat beroende på om riddarna gjorde bra ifrån sig. Och alltihop avslutades med att alla barn fick en ridtur på en av riddarhästarna om de ville – lyckliga barn!



På vägen tillbaka till Anten åkte vi med det gamla ånglokståget. Det är verkligen gammalt och genuint men jag kan inte hjälpa det... det alldeles specifika tuffandet påminner mig om andra världskriget och koncentrationslägerstågen... Jag vet att det är knäppt men jag kan inte rå för det. Det är en väldigt tydlig association för min del, som ger rysningar.