måndag 23 november 2009

Snart är det dags...

... att sätta stora släggan i köket! Vi har länge längtat efter att få renovera köket, och nu ska et äntligen bli av. Mitt i adventspyssel och julstök... men vad gör det? I vårt liv lyser alla "bra tillfällen" med sin frånvaro. Det är alltid något som måste ordnas eller kommer emellan. Så därför bestämde vi oss att köra på trots julmånad. Vad som är bra i år är att vi är bortbjudna på alla jultillställningar, kalkonmiddagar och annat. Så det underlättar onekligen när vi nu kommer behöva stå i garaget och laga mat.

(Gammalt och trist kök som snart är ett minne blott)

Just nu är mannen och lilla H inne på Kvik och ska gå igenom några sista saker innan vi beställer köket. För det blir just från Kvik. Det har stått mellan IKEA och Kvik, men fördelen med Kvik är att man är "någon" när man kommer in i butiken, man kan ringa och få prata med samma kontaktperson varje gång.
Jag skulle också följt med, men har dragit på mig en magsjuka. Så jag fick vackert stanna hemma och tillbringa eftermiddagen mellan soffan och toaletten. En fördel (och väldigt liten) med att vara magsjuk är att man uppskattar de minsta kulinariska utsvävningar. Aldrig har väl blåbärssoppa varit så gott :)

tisdag 17 november 2009

Adventslängtan & pysselstunder!

Åh, vad jag längtar till advent! Som tur är det bara lite mer en vecka kvar. För det måste ju vara helt legalt att dra på stora adventspyntsartilleriet på fredagen?! Idag fick jag ett mail från Panduro, med pysseltips och erbjudanden! Givetvis blev jag sugen på att handla allt möjligt. Jag och ena sonen började pyssla lite i helgen, adventspyssel.


I helgen var vi ute i skogen, plockade både tall-, gran- och lingonris att pynta med inne och ute. Det blev härligt och gav mig naturligtvis ännu mer längtan efter jul.

lördag 14 november 2009

Psst... missa inte...

... helt underbara tavlor!
Jag, mannen och lillskruttan har varit på vernissage på eftermiddagen. En kompis har påbörjat sin andra utställning på en restaurang här i Borås. Hon målar spännande och nytänkade tavlor, både med färg och blandar in andra material. Besök utställningen på Restaurang Renässans, Sandgärdsgatan i Borås. För er som inte har möjlighet att besöka utställningen hittar ni hennes blogg HÄR. Här ser ni också några av hennes härliga målningar:

Vi har två fina tavlor här hemma redan, och köpte en tredje idag... fniss, ni ska snart få se den här. Den är mer rolig än tjusig men kommer finna sin plats i sovrummet...

Nu ska jag och grabbarna inreda en pyssellåda som vi köpte häromdagen. Det är mysigt att få lite egentid med dem på kvällen när lillskruttan har somnat.
Kram!

onsdag 11 november 2009

Då, nu och längre fram... En prestationsprinsessas tankar...

Nu kommer ett långt inlägg, jag hoppas att ni orkar läsa för det här är viktigt för mig...

Vem vill jag vara när vägen tar slut?

Ni som har läst tidigare inlägg vet att jag haft det lite kämpigt på sista tiden, på jobbet. Jag lovade att jag skulle skriva om det när jag orkar. Sedan i våras delar jag och min man på föräldraledigheten. Jag jobbar två dagar i veckan, min man tre. Det funkade jättebra fram till semestern, men inte sedan... För er som inte vet så arbetar vi på samma jobb. Efter sommaren blev det bara mer och mer arbete. Vi började jobba båda två och hade då barnvakt till vår lilla prinsessa nästan varje dag. Och sedan dess har det varit så.
Jag har blundat och skjutit undan den gnagande känslan i magen, en känsla som talat om att detta inte är bra, det var inte så här vi ville ha det. Lillskruttan har haft det jättebra med moster och mormor, det handlar inte om det.

Hela tiden har det blivit stressigare och stressigare på jobbet, i kombination med dåligt samvete över att vi inte följt det som vi hade tänkt oss. Sedan en månad ungefär har mitt inre börjat protestera, jag har inte sovit ordentligt på flera veckor. Många nätter har jag legat och stirrat i taket medan tankarna och stressen över jobbet har virvlat runt i huvudet. För två veckor sedan tog jag slut... det fanns inte en gnutta ork kvar, hela min själ protesterade och äntligen lyssnade jag. Så mycket som jag grät den veckan har jag inte gråtit på flera år.
För att förkorta hela historien lite grann har jag nu aviserat att jag avsäger mig de kundansvaren jag har om det blir nödvändigt för nu vill jag inte jobba mer än två dagar i veckan för den här tiden med lilla H kommer inte tillbaka, den är här och nu.

Det är fortfarande frustrerande, igår kände jag mig superstressad på morgonen över att inte ha koll på projekten på jobbet, innan jag fick en överblick. Direkt kände jag ett tryck över bröstet, av obehag. Så nu är jag jättenoga med att inte ta på mig för mycket, vare sig privat eller på jobbet. Jag kan, som så många andra, vara en expert på det.
Fördelen när sådana här saker händer är att det sätter igång tankar på vad jag vill med mitt liv, var vill jag vara när vägen tar slut, vem vill jag vara, vad är viktigt för mig i mitt liv och vad vill jag uppnå. Spännande och inte helt enkla tankar.

Hoppas att ni orkat läsa allting, för det kan även ses som en liten varning från en prestationsprinsessa till andra – ta hand om er, för det är bara du som vet vem du är och vad du behöver!


tisdag 10 november 2009

Ny plats för julbasaren!

För en tid sedan lade jag ut en inbjudan till Julbasar här. Det är jag och några kreativa vänner som ska ha en julbasar 1:a advent. Basaren kvarstår men det är en ny plats!!!
Se ny vägbeskrivning...

Vi människor besitter en enorm kreativ kraft. Var och en av oss har en kreativ förmåga som bara väntar på att släppas ut. Som inspiration vill vi bjuda in er till en julbasar, fylld av våra egna och våra vänners kreativa resultat!

1:a advent, söndagen 29 november kl 15-17.


Unna dig själv eller någon du tycker om helt unika julklappar. Hos oss hittar du tavlor, barnkläder, virkade kakor, smycken, luffarslöjd, ätbara delikatesser, julkort m.m. OBS! Endast kontant betalning.


Vägbeskrivning: Julbasaren kommer äga rum på Tå Västergården 4 i Sandhult. Från Borås kör du mot Alingsås i ca 9 km, vid Sandhults kyrka svänger du vänster mot Sandared, fortsätt ca 1 km till en stor röd gård på höger sida. Från Göteborg kör du 40:an mot Borås. Tag av på avfart 83 Viaredsmotet och sedan tredje avfarten i rondellen. Följ skylt mot Sandared, Sjömarken i 2,2 km. I Sjömarken tar du höger in på Alingsåsvägen (mot Sandhult), fortsätt ca 6,6 km till en stor röd gård på vänster sida.


GPS-koordinater:

Latitud: N 57° 45.702’

Longitud: E 012° 49.409’


söndag 8 november 2009

Barnledig helg!

Nu har jag satt mig till ro i soffan, supernöjd efter en barnledig helg i Stockholm tillsammans med mannen. Vi har haft det superhärligt. Vi åkte upp i fredags till ett par kompisar som bor på Söder. Hennes föräldrar kom upp i torsdags för att ta hand om deras barn så verkligen skulle få möjlighet att umgås. Fredagkvällen bjöd på öl, vin och tapas. Mumsigt!!! På lördagen var vi ute på stan och shoppade, stannade ibland för en vätskepaus, shoppade lite till och bara umgicks. Det kanske låter banalt, men det betyder oerhört mycket att få bara vara tillsammans, kunna äta i lugn och ro, få prata klart utan att bli avbruten. Vi alla här världens härligaste ungar men ibland behöver man vara ifrån varandra lite grann.


Det har varit en perfekt helg. Det enda som jag också skulle velat hinna med var att träffa min fina kompis Anna med bloggen Engelska Villan. Men det ville inte gå ihop sig riktigt med tiden. Dessutom har jag lovat mig själv att ta det lugnt nu efter att det varit så stressigt med jobbet, jag måste sluta slå knut på mig själv för att hinna med allt. Men jag längtar till nästa gång vi får tillfälle att träffas.
Jag är svag för Odd Molly-kläder, de är så otroligt fina! Lite väl dyra men ändå... Nu har jag äntligen kunnat köpa mig en egen blus därifrån. Den är som en dröm, det finaste i min garderob! Så här ser den ut, bilden har jag lånat från Odd Mollys hemsida.

onsdag 4 november 2009

Jullängtan

Åh, vad jag börjar längta efter jul! Framför allt nu när julpratet och pysseltipsen börjar sprida sig så smått i omgivningen. Jag älskar julen!!!! Det är så mysigt med alla ljus, förväntan och pysslet. Nu är jag ingen vän av överdådigt pynt och pyssel hemma men lite grann är alltid mysigt. Granris, ljus, röda kuddar i soffan etc räcker för mig. Det skapar stämning utan att ta över hela hemmet.


Jag vet att många upplever en enorm stress inför julen, stress inför allt som ska hinnas med. Och tyvärr är det så många som inte hinner njuta utan bara överhopas av en massa måsten. Jag har redan ordnat alla "vuxen-klappar" så nu är det bara några klappar till barnen som ska ordnas. och det blir inte heller någon större mängd i år, utan några färre men mer väl valda.
Det är så skönt att det mesta på den fronten är klart så kan jag koncentrera mig på att njuta av hela advents- och jultiden.

I kväll efter min pilates ska jag nog åka och köpa en jultidning för att få lite inspiration... :)
Kram Linda

tisdag 3 november 2009

Sömnlösa nätter

Sedan ett tag tillbaka har jag sovit extremt dåligt. Det beror inte bara på att lilla sessan tumlat runt i vår säng utan också på jobbet som vägrat lämna tankarna ens på natten. Just den sista biten har lyckligtvis blivit bättre de senaste dagarna. Men nu till mitt stora förtret såg jag på vägen hem att det vankas fullmåne i natt...
Skrock eller inte, men jag sover banne mig mycket sämre när det är fullmåne. Och det gäller även när jag inte vet om det innan. Det kan vara ett par dagar med sömnlösa nätter och då kan jag i efterhand se i almanackan att det varit fullmåne...

Finns det fler än jag där ute som lider av "varulvsyndromet"???

måndag 2 november 2009

Hipp hipp hurra...

... för mig idag!!!!

Ja, helt riktigt... idag fyller jag år! Ett helt år sedan sist. Normalt brukar jag vara som ett barn inför min födelsedag, förväntansfull i varje cell i kroppen. Men i år har det varit annorlunda... Har under hösten jobbat alldeles för mycket i förhållande till vad vi hade tänkt eftersom vi fortfarande är föräldralediga med lilla skruttan. Och i förra veckan tog jag slut, hela min själ satte stopp, orkade inte mer. Vilket också gjorde att jag inte har haft någon energi åt att längta efter min födelsedag. All kraft har gått åt till att överhuvudtaget orka dagen. Jag ska skriva om det snart, när jag orkar.


Men nu till min alldeles underbara födelsedagspresent... Jag fick ett graverat smycke av min man och barnen. Och inte vilket som helst utan ett graverat med alla deras namn, tillverkat av Angela Knutas!!!! Jag blev så glad och stolt över att alltid bära de som betyder mest närmast mitt hjärta!
Tack underbara familj!!!