tisdag 30 augusti 2011

Inspiration!


För tillfället fullkomligt frossar jag i olika inrednings- och pysseltidningar. Jag kan inte få nog, älskar all härlig inspiration som finns att ta del av. Varje gång jag handlar får jag lägga band på mig själv för att inte styra stegen mot tidningshyllan och ännu en tidning. Genom tidningarna har jag fått en hel del inspiration inför avslutade, påbörjade och kommande pyssel- och renoveringsprojekt. Jag ska visa er framöver, men en liten smygtitt kan jag bjuda på...


Jag har tröttnat på våra stolar kring matbordet så för tillfället håller jag på att måla om gamla pinnstolar. Det blir ett härligt och färgglatt projekt när det är klart ;-) Förhoppningsvis dröjer det inte alltför många dagar innan de sista är färdigmålade och det blir dags för möblering.


torsdag 25 augusti 2011

Utflyktsdag


Idag har jag, mamma och mormor varit på utflykt, till Blomsdals Örtagård. Färden begav sig till en otroligt mysig gård mitt ute i skogen, mitt ute på obygden. Det var så otroligt rofyllt och harmoniskt att man nästan hamnade i någon slags koma. Det enda som hördes var vindens sus i trädkronorna och fåglarnas sensommarkvitter.


På gården fanns en liten butik där det såldes alla möjliga versioner av egentillverkade produkter; salt, vinäger, senap, saft, olja, téer, kryddor etc etc. Allt som såldes är ekologiskt tillverkat och utan tillsatser och enbart med naturliga parfymer/dofter. Förutom butiken fanns en härligt vildvuxen otämjd trädgård fylld av örter och olika växter, samt ett litet café där man kan köpa hembakat kaffebröd.


Med hem i shoppingbagen följde både salt, olja och eterisk olja med tillhörande oljelampa att använda i sovrummet. Så nu ska vi minsann bli både mjuka i huden, ekologiska i matlagningen och harmoniska i sovrummet ;-)

tisdag 23 augusti 2011

Dille på skyltar


I ett hörn av vårt vardagsrum har jag påbörjat en samling av registreringsskyltar. Jag gillar de buckliga, och helst rostiga, skyltarna man kan hitta där ute. Några har jag hittat på loppis och några på Tradera, men jakten fortsätter... Det är spännande att fundera kring på vems bil skyltarna suttit, vart har de åkt etc.


På tal om historia kring loppisfynd så kan man ibland få med sig mindre trevliga historier och minnen vilket vi precis fått uppleva, det ska jag berätta mer om en annan gång!

söndag 21 augusti 2011

Bord duka dig...


Som ni vet har vi vårt stora renoveringsprojekt i källaren som tar mycket tid men det hindrar inte att vi kan slinka emellan med småprojekt också. Vi har piffat upp vårt gamla soffbord, kofferten om ni kommer ihåg. Det är en koffert som vi köpte på Röda Korsets loppis på Söder i Sthlm förra sommaren. Av en slump sprang J på kofferten som snabbt och lätt inhandlades. Vi hade den som soffbord ett tag men var egentligen inte riktigt nöjda, dels för att den var för låg. Men när våra älskade grannar/vänner fixade med sitt sovbord, kolla in här, fick vi lite inspiration till vårt. Så, jag köpte en orange plexiglasskiva som monterades ovanpå och rullhjul under... Och vips fick vi ett nytt och betydligt mer funktionellt soffbord!


Snyggt eller inte – det kan jag tänka mig att det råder delade meningar kring. Men vi fick ett soffbord med en verklig historia bakom (det är spännande att fantisera kring vem som har ägt kofferten en gång) och ett soffbord som är helt unikt.

torsdag 18 augusti 2011

Renoveringsprojekt!

(Hålet i taket längst bort till höger är till för den kommande spiraltrappan som förbinder vårt sovrum med vardagsrummet som ligger ovanför)

Vi brinner för renovering båda två, och har nästan ständigt nya projekt på gång. Denna gången är det av den lite grövre kalibern. Eftersom grabbarna börjar pocka på att få varsitt rum så måste vi fixa ett nytt sovrum till oss själva.

(Lite andra pågående pysselprojekt - måla pinnstolar)

Vi har ett stort rum i källaren som fram tills alldeles nyligen har fungerat som ett fullproppat förråd. Men nu är det tömt och projekt "nytt sovrum" har påbörjats. Vi har sedan bilderna togs hunnit betydligt längre. Väggar och fönster är målade, mannen är nästan klar med taket, elementen är under målning etc. Det rullar på med andra ord. Nu är snart den tråkigaste delen av renoveringen klar och då börjar det roligaste, dvs piffet med spiraltrappan, garderober, belysning etc. Jag återkommer med framstegen och hur det blir!

(Andra änden av rummet med dörr ut mot övriga källaren. Bakom betongglaset finns badrum/tvättstuga)

tisdag 16 augusti 2011

Sköna sommardagar...

(3 bergsgetter på vandring...)

I vår släkts ägo finns det en sommarstuga strax utanför Hunnebostrand på Västkusten. Stugan köptes av min farmor och farfar för många år sedan och har sedan gått i arv till min pappa och hans två syskon. Pappa vill av olika anledningar inte ha kvar sin andel så detta året köpte de andra två syskonen ut honom. Jag har vetat länge hur pappa känner och trodde att förra sommaren skulle vara den sista i stugan, men omständigheterna bjöd på en tur även detta året.

(Det obligatoriska och fullkomligt underbara kvällsdoppet)

Så, jag fick tillbringa några härliga dagar där med barnen, finaste Rebecka och hennes barn. Och ni kan tro att vi hade några riktigt sköna dagar med mycket bad (24° i vattnet!), sol och krabbfiske! Bättre avslut i stugan kunde det knappast ha blivit för min del. Jag är så tacksam, dels för att vi kunde åka dit "en sista gång" och att stugan stannar i släkten, även om inte min familj äger någon del längre!

(Krabbfiskare in action)

(Ett av mina absoluta favoritställen på jorden; Snäckön...)

söndag 14 augusti 2011

Sött till en sötnos!


Sommaren har sommarjobbande till trots inneburit en hel del virktid för min del. Så några projekt har jag hunnit med, bland annat en filt till min brorsdotter. Även om filten blev väldigt fin så var det inget kul projekt. Så många mormorsrutor... lite tradigt blev det allt på slutet. Men nu är den klar och ska förhoppningsvis värma den lilla prinsessan i höst.


Den lilla prinsessungen är snart 4 månader och hur söt som helst! Det är något visst med bebisar och det pirrar alltid till lite i mig av längtan efter en bebis. Fast egentligen vill jag nog inte ha några fler barn, utan kan passa på att njuta av andras bebisar. Det är onekligen ganska bekvämt när barnen växer och blir större, även om bebisar är väääldigt mysiga... =)

söndag 7 augusti 2011

"Man ska ha husvagn..."

För många verkar semestern vara till ända idag. I morgon rullar ekorrhjulet med dagis, fritids och jobb igång för många familjer. Dock inte för oss, som har lyxen att vara lediga tillsammans några veckor till. Det kan låta lyxigt men priset för det har varit att jag jobbat hela sommaren när övriga familjen och vänner varit lediga. Det blev ett högre pris än jag hade föreställt mig från början, men vad ska man göra som student utan csn-pengar?!


Hur som helst så har sommaren ändå inneburit lite campande, dock inte med husvagn utan tält. När jag växte upp var det aldrig tal om något "husvagnande", det var inte vår typ av semester. Så därför är jag ingen större påhejare av att kuska omkring med husvagn, ibland till min mans besvikelse ;-) . Men vem vet, jag kan ju alltid ändra mig och tills dess får vi hålla till godo med en virkad version av den rullande sommarstugan. Allt virkat enligt mönster från duktiga Annikas bok "Välkommen till virkligheten".