torsdag 29 juli 2010

Var så god och sitt!

Någon sa en gång till mig att jag har alldeles för mycket fritid, eftersom jag både hinner med familjen, huset och allt annat virkade/fixande/pysslande jag har för mig. Kanske det, men jag tror att man hinner nästan allt man vill, det handlar till stor del om vilja och prioritering.

Och kanske har jag för mycket fritid eftersom jag hinner göra sådana här små söta stolar, direkt inspirerade av en kreativ bloggerska med den här bloggen. Stolarna är tillverkade av metalldelen på champagnekorkar, så nu sparar jag korkar för glatta livet.


Annars kan man pyssla sådana här långa "remsor". Jag har helt enkelt virkat en lång luftmaskekedja i lingarn och allt eftersom "virkat fast" snäckorna. Nu har jag det hängande på sovrumsspegeln. Mysigt och påminner om sommaren på Snäckön!

söndag 25 juli 2010

HÖGSKOLAN, HERE I COME!!!

Jag är så glad, fick häromveckan veta att jag kom in på lärarprogrammet på högskolan!!! Så från och med vecka 35 är inte min huvudsyssla reklam längre, utan jag har slagit in på en ny okänd och spännande väg. Jag längtar redan!!! Det väller in information från högskolan, prel. scheman ligger ute, litteraturlistan är publicerad... Jag älskar sånt här, förberedelser! Det påminner lite om när man på gymnasietiden fick en ny filofax och skulle "inreda" den =)

Just nu har jag ingen direkt blogginspiration, jag är avundsjuk på er andra som lyckas hålla liv i inspirationen även på sommaren. Kanske beror det även på att jag inte har något direkt roligt pyssel på gång just nu. Men snart... har varit och köpt lackfärg för att börja med ett litet projekt ikväll. Återkommer med bilder när det är klart!

Mitt senaste virkprojekt har varit ytterligare en väska, till min härliga svägerska. Hon beställde en i vitt, och jag måste säga att den blev ursöt. Dessutom utvecklade jag modellen denna gången med att fodra väskan, mer praktiskt.


Nu ska jag läsa runt lite hos er andra för att få mer inspiration!

lördag 17 juli 2010

Lite mer av det goda...

...från Bohuslän kommer här. Vi kom hem igår, tråkigt nog. Jag hade gärna stannat en vecka till. Men vi har en vecka kvar, längre fram, vecka 31. Så på ett sätt känns det skönt att ha lite sparat, att suga på den karamellen ett tag till.

(jag tyckte att det var så härligt med alla färgerna, så det var tvunget att bli ett foto =)

(ett bohusländskt "stilleben" så låg nere vid bryggorna)


Nu på tisdag åker vi till Öland ett par dagar för att hälsa på några kompisar. Det ska bli mysigt, och då blir det nog datorpaus ett par dagar. På ett sätt ganska skönt =)

Ha en fortsatt härlig sommar, hör ni!

måndag 12 juli 2010

Semesterfeeling...

Ja, inläggen duggar inte precis tätt så här i semestertider. Inte för att vi har haft så mycket semester ännu, men man hamnar lätt in i den saktmakiga lunken. Vi har än så länge hunnit med några dagars tältande i Varberg. Tältsemester var faktiskt över all förväntan, riktigt mysigt! Så det kommer absolut bli ytterligare en vända under sommaren.

Just nu är vi i stugan i Bohuslän och njuter! Att få vara här är så härligt, en lisa för själen. Vi åkte upp redan igår kväll för att kunna utnyttja hela denna härliga dagen. Och det har vi gjort! Ut med båten...

(med kursen satt mot min favoritö, Snäckön. Här har jag samlat mängder med snäckor genom åren)

(Gaston vandrar omkring på mitt smultronställe)

När man sitter där, med ljumma sommarvindar som fläktar ansiktet, måsar som kacklar i bakgrunden och barnen skuttar på solvarma klippor... ja, då är åtminstone jag så nära paradiset man kan komma =)

måndag 5 juli 2010

Kräftor, kubb & skutor

(kubbspel med hunden som mesta åskådare)

Helgerna går verkligen flygande fort. Innan man vet ordet av så är helgen över och söndagskvällen skymmer utanför fönstret. Tur att det är ljust så länge så det dröjer åtminstone... =)

(lite snacks innan middagen...)

I helgen hann vi med lite av varje. Det var en härlig grillkväll hemma hos mina föräldrar med poolbad, vin, musik, grillat och kubbspel. Grabbarna har blivit riktiga hejare på kubb. På lördagen åkte vi Paddan i Göteborg, en sightseeing-båt som åker genom kanalen och ut i hamnen. Jag har aldrig åkt den tidigare, men det var jättemysigt! I hamnen stod dessutom skeppet Ostindiefararen. Det är onekligen ett pampigt bygge!!!

Nu stundar ett enormt packande inför veckans tältsemester. Just nu känns det mer som att vi ska flytta till campingen och inte bara stanna där några dagar =)

torsdag 1 juli 2010

Sommar och sol...

Vilka underbara dagar... Och även om jag fortfarande jobbar ett par dagar till så är det ändå så skönt. Att få vara ute och njuta när jag slutar för dagen. Njuta av vår lummiga (läs vildvuxna) trädgård, njuta av barnens bus och skratt med vattenslangen och poolen, sitta ute på altanen och äta, grilla, dricka ett glas rosé som goa vännen kommer förbi med...


Sommaren innehåller onekligen mängder av njutningsstunder, i stort som smått. Att jag tycker om sommaren allra mest har barnen snappat upp. Igår hade grabbarna tillsammans med två kompisar tillverkat ett collage till mig på fritids; ett bamsestort papper fyllt med utklipp av pooler, stränder, frukt, kakor, god mat, en bild på kungen och Silvia (?!), palmer etc. Deras kommentar när jag fick den var: Mamma, den här är din för du tycker ju om sånt som är härligt och när man är ledig! Så rätt, så rätt... älskade ungar!!!