onsdag 30 december 2009

Vårkänslor & nystart!

(Vårkänsla 1 – tulpaner på matbordet)

Jaha... nu står vi här i slutet av 2009, och det känns ganska skönt. Nu tycker jag att det här året har gjort sitt, det känns skönt att lägga det bakom sig. Jag älskar nyår! Inte för att det innebar partaj, bubbel och god mat, utan för att det innebär ett nytt fräscht år. Obrukat och fullt av möjligheter. Det känns skönt att lägga allt som tillhör 2009 till handlingarna, vara tacksam för det som varit positivt och skänka det negativa en funderare och eventuellt ta lärdom av det. Jag är inte den som brukar ge nyårslöften, men ett par tankar, förhoppningar och önskemål inför det nya året har jag alltid.

(Vårkänsla 2 – ginst & pioner i sovrummet)

Förra året gav jag mig själv några saker jag skulle vilja åstadkomma under 2009. Några av dem har jag gjort och andra lämnar jag dithän. Och förmodligen var de inte ens speciellt viktiga eftersom jag inte prioriterat dem.
Inför 2010 har jag egentligen bara ett enda önskemål som jag vill uppfylla; Att vara sann mot mig själv, mot den jag är och följa mitt hjärta! Det kan låta enkelt, men är inte alltid varit det för mig. Jag tycker att det är så lätt att fastna i alla måsten och vardagssaker utan att egentligen stanna upp och känna efter vad som är viktigt för mig och min familj.

(Vårkänsla 3 – ranunkel på sängbordet)

I morgon är vi ett stort härligt gång som ska åka pulka och grilla korv tillsammans. Backen kommer krylla av barn, snowracers, pulkor, föräldrar, grillpinnar och kåsor. Sedan bär det av hemåt med en del av gänget för god mat och mysigt umgänge. Kan det bli ett bättre avslut på detta året?!

(Vårkänsla 4 – pärlhyacint på soffbordet)

Ta hand om er och hoppas att ni får ett riktigt härligt slut!
Vi syns nästa år!



lördag 26 december 2009

Oj oj vad tiden...

... går snabbt! Redan en vecka sedan jag bloggade senast och julen har kommit och passerat igen. Lite skönt på ett sätt. Jag tycker oftast att det är mysigast innan, juldagarna har en tendens att bli ganska intensiva. Det är mysigt att umgås med familjen men också ganska skönt att få sjunka ner i soffan emellanåt.

Nå... har ni fått några fina klappar? Hos oss byter inte vi vuxna några speciella klappar men jag fick en härlig mysdress från barnen, ursnygga underkläder och armband av mannen. Så lite snäll hade jag varit tydligen =)


För övrigt fick vi en jättefin kokbok av grannarna som heter Tjejmiddag. Fylld av roliga teman på middagar (behöver ju för den delen inte vara tjejmiddag utan passar lika bra till grabbkvällarna). Jag har redan satt in flera små notislappar på smaskigheter jag vill laga och bjuda på, när vi får ett nytt kök. Gå in och läs mer om den på adlibris.com.

Nej, nu ska jag göra klart det sista på mina virkbeställningar.
Vi syns snart igen!

lördag 19 december 2009

Julstök & boktips

Idag har jag, lillsessan och en av världens finaste kompisar varit på stan och fixat några av de sista klapparna. Jag som älskar listor har naturligtvis en lista som jag bockar av innan jul. Jag har hunnit med några punkter idag, och har ett par som stundar i morgon. Det kan låta uppstressat och trist men det är just listor som får mig lugn och skapar utrymme för lugn och njutning. Med mina listor så har jag koll, vet vad som ska fixas utan att vara rädd för att glömma bort något. Det som inte finns på mina listor är inte värt att komma ihåg =)

Jag har handlat nästan alla julklappar. Men inte slagit in något överhuvudtaget. Hur gör man när barnen inte lägger sig tidigt längre? Slår in julklapparna på natten? Jag tänkte satsa på att slå in dem imorrn kväll. Sen blir det bums in under granen. Det är alltid mysigt när de ligger där och osar av förväntan.


Jag måste ge er världens bästa boktips. Inom loppet av två veckor har jag läst slut alla fyra böcker i Twilight-serien. Till slut på nätterna (runt 1.30) har jag varit tvungen att släcka lampan, inte för att jag varit trött utan för att jag måste sova. Böckerna är så grymt bra att man inte vill sluta! Jag ska faktiskt läsa om serien en gång till och njuta av varje sida! Ni hittar dem på adlibris.com eller var ni nu brukar köpa böcker. Gör det redan idag och njut av vampyrvärlden! Jag vet att det kan låta avskräckande, för jag brukar inte heller gilla sådana böcker. Men denna serien är verkligen värd att läsa!

Nu ska jag fortsätta lite med mina beställningar på virkade kakor!
Kram Linda

onsdag 16 december 2009

Och vinnaren av...

... barntavlan blev Lotta med bloggen Sol, vind och vatten.
Grattis grattis till den fina tavlan!
Hoppas att den kommer passa fint i barnrummet!

Kram Linda

söndag 13 december 2009

Andas... det är inte så farligt...

Jag vet, det är nog jordens vansinnigaste projekt att renovera köket mitt i julruschen och fixandet. Lite julgranspynt och grankvistar här, och några spånskivor och skruv där... Men på något sätt vet jag att vi kommer ro det i hamn, och det kommer bli jäkligt bra i slutändan. Fast... när man måste stå i garaget och laga mat samtidigt som lillsessan springer omkring bland alla verktyg, några kryddor finns där nere och några uppe i huset, det är lite småkyligt... så är det lätt att svårmodet tar över.


Idag jobbar jag lite extra, barnen är hos mormor och morfar, för att mannen ska få fixa i fred. Så nu jäklar... din eländiga köksrenovering – snart är du ett minne blott! Snart kommer vi också att få det superfint i vårt kök. Tills vidare får jag nöja mig med inspirationsbilder.

Kram Linda

PS. Missa inte utlottningen av den fina barntavlan, bara några dagar kvar...

tisdag 8 december 2009

Köksrapporten!

Åh, vad mysigt det ser ut... Svårt att föreställa sig ett kök överhuvudtaget!

Ja, då är vi igång med köket, på riktigt! Så riktigt att vi inte har något kök alls, enbart sågspån och träväggar. Spisen står i garaget och kylskåpet i källaren. De senaste dagarna har det känts lite tröstlöst, att det inte händer något. Men nu är det äntligen dags att börja bygga uppåt igen. Elektrikerna är strax klara med sitt, och då är det dags för golvvärme.
Jag försöker verkligen att strunta i röran detta orsakar men igår eftermiddag fick jag nästan panik. Sågspån överallt eftersom el-killarna drog runt det på golvet när de fixade med sitt. Små avklippta sladdbitar och stora kabelvindor i vardagsrummet, vindsstegen nedfälld mitt i hallen... och mitt i allt det skulle jag och barnen på något sätt husera. Men det gick bra, och nu är den värsta stökbiten över, hoppas jag i allafall. Nu börjar det roliga... :)

Ser ni den nya snygga spisen här i hörnet? Inte? Den finns åtminstone i fantasin hos mig.

I morrn ska jag beställa kakel och tapet, nästa vecka kommer skåpen. Vi har i och för sig ingen brådska eftersom bänkskivan dröjer. Det gäller att hålla målbilden på näthinnan när det känns lite stökigt och knöligt, att se när vi äntligen står i vårt nya kök och får laga mat på den sprillans nya spisen...

Kram Linda

onsdag 2 december 2009

Utlottning av personlig tavla!

Jag lovade ju något spännande från julbasaren som utlottning... och här kommer det! Passa på att vara med i min utlottning av en personlig barntavla av duktiga Petra. Vill du se fler av hennes tavlor så besök hennes blogg HÄR.


Mysig tavla med ängelmotiv som blir ännu mer speciell eftersom den är personlig. Runt tavlan står olika kraft- och kärleksfulla ord. Det finns dessutom en plats kvar att skriva på... som är för barnets namn. Den som vinner utlottningen väljer själv vilket namn som han/hon vill ha med på tavlan.

Lämna en kommentar till inlägget, skriv din mailadress om du inte har en blogg och glöm inte att länka på din egen blogg, för att vara med och tävla om den härliga tavlan! Utlottningen pågår till och med 16 december för att vinnaren ska hinna få tavlan innan jul!

Lycka till!

tisdag 1 december 2009

Öppen eld & vattenpump...


Nja, riktigt så illa är det inte. Men nu har vi kommit igång med köket och har ni varken el eller vatten i köket längre. Så... matlagningsplatsen är numera garaget där jag och mannen fixat till med spis och arbetsytor. Disk och vattenplats blir badrummet. Igår var jag på Coop (för övrigt mycket underskattad affär – de har mycket fint, tro det eller ej) och handlade platsbestick och tallrikar. Det känns så onödigt med engångsartiklar ur miljösynpunkt så nu har vi ett minimum av plastporslin som ska diskas. Spartanskt och lite småkrångligt... men vad gör det?

Jag tror att allting handlar om inställning. Häromdagen sa ena sonen till mig att han tyckte att vår lilla microhörna var mysig. En hylla där vi har ställt micro, kaffebryggare etc samt korgar under med porslin, flingor etc. Ja, och visst kan det nog te sig mysigt om man väljer att se det på det sättet. Vi alla skulle nog må bra av att anamma barns enkla syn på saker och ting. De är experter på att hitta det lilla i allting som är bra, och fokusera på det.

I söndags hade vi äntligen vår julbasar, och den blev mycket välbesökt! Jätteroligt tycker vi! Jag sålde nästan allt mitt och har fått flera beställningar, så nu gäller det att greppa virknålen och producera. Hur som helst har jag en överraskning därifrån som kommer bli en utlottning nu innan jul... I morgon avslöjar jag vad!

Nu ska jag hem och laga mat i min nya kökshörna!
Kram Linda