måndag 31 augusti 2009

"Delegera mera"...

... brukar en av mina bästa vänner säga till mig. Hon tycker ofta att jag tar på mig alldeles för mycket och är dålig på att delegera till andra. Ja, ibland har hon nog en poäng. Och det är definitivt något jag måste träna på lite mer. Många gånger vill ju även andra hjälpa till.

Så... virknörd som jag är... Just nu så har jag fullt på min virklista och det tillåter inga extra saker. Men jag har hittat ett par superduperfina knästrumpor som jag gärna vill ha stickade. Istället för att försöka mig på dem själv har jag helt enkelt delegerat bort det till min kära mormor. Som dessutom blev glad eftersom hon behövde ett handarbete just nu. För er som själva är sugna på att sticka strumporna hittar ni mönstret HÄR.

I kväll ska vi hem till ovan nämnda kompis och äta pite-palt som hennes mamma från Piteå lagar till. Mums filibaba! Och att bjuda bort sig själv på kvällsmat är också en form av delegering... :-)

lördag 29 augusti 2009

Gammalt skräp i ny skepnad!

Jag har haft hur mycket som helst de senaste dagarna så jag har inte hunnit vara inne på bloggen, varken skriva något eller läsa något av er andra.

Men i kväll... då är mannen på herrmiddag och när barnen har lagt sig... då, ska jag sätta mig med ett glas vin och läsa i kapp på era bloggar. Egen tid på kvällen är så härligt! När världen runt omkring tystnar och allt blir lugnt...



I somras var vi i Stockholm och hälsade på våra härliga kompisar. Loppistokig som jag är drog vi runt på diverse second hand på Söder. Och hittade den här härliga kofferten på Röda Korset. För 300:- fick vi ett nytt soffbord. Det är kul när man kan återanvända saker, använda dem på nytt sätt. Den lilla kannan på kofferten är ett annat loppisfynd, 2,50:- (lagom dyrt...)

Nu ska vi strax åka på grabbarnas första tennislektion. Förmodligen lika spännande för oss föräldrar som för barnen...*ler*

Ciao!

tisdag 25 augusti 2009

Och vinnaren av...

... halsbandet av Angela Knutas blev Emma, besök hennes blogg HÄR.

Grattis grattis till vinsten!
Jag skickar den med posten så fort du mailat mig din adress.

Kram Linda

måndag 24 augusti 2009

När smaker gifter sig...

... är man bra nära himmelriket för gommen. I dag har min man lagat till något gudagott! Ernst grillwokade kräftor. De har först marinerat hela dagen i olja, vitlök, lime och chilifrukt. Ni hittar receptet HÄR.


Det var så underbart gott att det var en ren sorg när fatet var tomt. Så det blir definitivt nästa bjudrätt när det vankas gäster!

Kan man bli annat än glad?

Igår var jag låg. Jag kände mig nere, inget kändes kul och jag hade ingen lust för någonting. Hade ingen lust att prata med någon, ville egentligen bara vara ifred. Jag kan få sådana dagar ibland, och jag vet att det alltid går över. Därför brukar jag tillåta mig att frossa i "självömkan". Och mycket riktigt – i morse vaknade jag till mitt vanliga glada och positiva jag. En glädje som kraftigt förstärktes av barnen....


När jag hade borstat tänderna hörde jag att grabbarna hade tagit med sig lillsessan in på sitt rum, stängt dörren och satt på musik. Jag öppnade dörren och vad ser jag... Våra tre underbara ungar som rockar loss till Smurfhits. Och inte vilken låt som helst, utan Fågeldansen (ni vet säkert vilken jag menar)!!!!

Tycka vad man vill om Fågeldansen, men kan man bli annat än glad när man hör den framföras av smurfarna?! Och dessutom barnens vilda dansande som grädde på moset! Självklart kastade jag mig in i dansen och njöt i fulla drag!

söndag 23 augusti 2009

Balla brudar & smink-snubbar

I kväll efter duschandet (måste sanera grabbarna någorlunda inför skolveckan) frågade grabbarna (6 år) om de fick göra mig fin = sminka och fixa håret. Jag tycker att det är lite gulligt. Att de vid sidan av sina Star Wars-tvspel och trädklättrande vill sitta med min sminklåda och pilla. De älskar i synnerhet ögonskuggorna och väljer gärna de med lite mer färg.


Så nu sitter jag med gul och rosa ögonskugga kantat av blå mascara (kvarleva från 80-talsfesten). Rejäla rougeränder på kinderna och plutande läppglansmun. En riktig kalaspingla med andra ord!

Det kanske låter löjligt men för mig känns det som en vinst att de fortfarande vågar "bejaka sina kvinnliga/flickiga sidor". Jag menar inte att de själva ska börja gå runt med ögonskugga för det är inte vad det hela handlar om. Jag är glad och stolt över att de uppmärksammar även andra saker än monster/superhjältar/rymdfarkoster och allt annat som vi gärna stoppar i i pojkars värld (även vi gör det). Att de fortfarande väljer glittriga pärlor när vi pärlar, att de ibland leker med lillsessan och hennes leksaker, att de gärna väljer att se Musse Piggs kärleksfilm.

Fina, fina killar... jag älskar er för att ni är de ni är, oavsett om det innebär monstertrucks eller glitterpärlor!

torsdag 20 augusti 2009

1:a klassare!


Idag när jag var ute och gick med lillsessan gick vi förbi skolan. Där inne satt mina två fina grabbar, njutandes till fulla drag av sin första riktiga skoldag i 1:an. De var så nöjda igår efter uppropet med att ha fått ett schema med riktig idrott. De såg fram emot sin första läxa som delades ut idag, ser fram emot att få börja med slöjd och en hel hög med andra saker.

Men när jag gick där fick jag en klump i halsen och tårar i ögonen. 1:a klass är så definitivt på något vis. Det är slutet på en sak och början på en annan. Den trygga dagisvärlden är ett minne blott och den betydligt mer ansvarsfulla skoltiden tar vid. Det kändes sorgligt att mina småkillar inte är så små längre. Att de kommer börja frigöra sig mer och mer för varje år. Att de växer upp och blir till egna individer vars önskningar, behov och drömmar inte alltid, eller kanske aldrig, inkluderar mamman och pappan.

Samtidigt är det skönt att de är så stora, att de börjar bli mer och mer självständiga. Vemod och glädje på samma gång. Det är väl en av sidorna med att vara förälder. Snart står vi där, på skolgården och hör studentsången runga mellan husen. Och samtidigt lär tårarna rinna längs mina kinder, av stolthet över våra fina killar!!!

tisdag 18 augusti 2009

Family Food

(Bild: Family Food)

Idag har jag anmält mig för att vi ska prova Familyfood, besök deras hemsida HÄR. Man får varje måndag, eller varannan om man vill, en matkasse med råvaror och recept för 5 dagar hemlevererat till dörren. Recepten är avpassade för 4 vuxna (eller 2 vuxna och 3 barn).

Det ska bli så spännande att testa. Jag tycker om att laga mat och står för 95% av all matlagning i vår familj. Visserligen gör vi något liknande med vår matplanering veckovis men det ska bli underbart att inte ens behöva handla maten. Eller tänka ut vad vi ska äta. Jag vet inte hur ni har det men jag tycker att vi får recepttorka ibland. Det blir samma gamla vanliga rätter. Då blir det perfekt med lite ny inspiration. Jag lovar att berätta framöver om vad vi tycker!

Kram!

måndag 17 augusti 2009

80-tals frosseri!


I lördags var vi på fest, 80-tals fest. Säga vad man vill om detta svulstiga årtioende men man blir åtminstone glad. Kläderna, håret, musiken... allt är bara för mycket. Och det var precis så det var, mycket! Så vi våfflade, tuperade, sprayade, sminkade och sprayade lite till. Till slut stod luggen som en stenstod rakt ut, orörlig för den våldsammaste storm.

Jag älskar temafester! Vi har själva ordnat en del genom åren. Det är roligt att se allas resultat, en del mer engagerade än andra. På festen vimlade det av skipants, våfflat hår, peruker, overaller, benvärmare, mustascher, plastörhängen och sist men inte minst en kille i pilotuniform á la Top Gun.

En av mina söner fick syn på mina neongula naglar igår (har inte orkat ta bort nagellacket ännu) och utbrast: "Mamma, vilket snyggt nagellack du har..." Ja, där ser man, till och med på såna småttingar funkar 80-talets detaljer!


torsdag 13 augusti 2009

Utlottning av silversmycke!!!!


Var med och tävla om detta superfina silverhalsband
från Angela Knutas!

Angela är en silversmed från Sjömarken
som jag berättat om i ett tidigare inlägg, se HÄR.
Du vinner två silverbrickor med "FÅNGA DAGEN" instansat. Brickorna levereras tillsammans med ett lädersnöre. Passa på att tävla om en present som passar lika bra till både honom och henne, eller hoppas på att vinna det till dig själv...

Skriv en kommentar till inlägget och länka på din egen blogg. Har du ingen blogg, glöm inte skriva din mailadress så jag kan få tag på dig!

Tävlingen pågår t o m 25 augusti kl 12.00.
Lycka till!!!

tisdag 11 augusti 2009

Även solen har sina fläckar...

Hej alla godingar!

Man kan ju inte vara bra/bäst på allt... Jag är bra på mycket, men en sak jag verkligen INTE behärskar är att sy. Jag vet att det låter fånigt, för hur svårt kan det vara när man har symaskin, kan man tycka... Men jag förstår inte hur en symaskin kan krångla så mycket! Varför gör den inte som jag vill?

Igår kväll satt jag och skulle sy en mörkläggningsgardin till vårt sovrum. Raka sömmar, inget komplicerat. Dessutom var det ett tyg jag redan hade, har sytt i tidigare. Men... vid några tillfällen skrek och protesterade maskinen som en liten trilskande gris. Med följd att jag blev ganska nervös eftersom det är min mammas symaskin.

Jag beundrar er som kan sy, som uppenbarligen har körkort för symaskin för det har inte jag. Hur jag ens lyckades få en 4 i syslöjd är för mig en gåta. Nåja, jag får trösta mig med att jag KAN virka, jag är BRA på att virka. Då känns min totala begränsning inom syområdet inte så farlig. Dessutom har jag en svärmor som är pensionerad sömmerska!

Kram!

måndag 10 augusti 2009

Personliga silversmycken


Hej alla godingar!

Vill tipsa er om en superduktig tjej som bor i närheten av mig. Hon tillverkar personliga silversmycken i olika former. Det finns hjärtan, namnbrickor, ringar, änglar och mycket mer. Besök hennes hemsida HÄR och titta på alla fina smycken. Själv skulle jag kunna tänka mig vilket som helst av dem, får nog tipsa min man inför kommande födelsedag... *ler*

PS. Den som väntar på något gott... Som ett litet tips kommer jag återkomma inom kort med en spännande utlottning...

lördag 8 augusti 2009

Hemma igen!

Jaha, då var vi hemma igen. Trots att jag drabbades av totalt vemod över att behöva åka hem så känns det lite skönt att vara hemma igen. Att få sova i egen säng, duscha så länge man vill utan att tömma varmvattenberedaren...*ler*

Vår härliga bostad under Ölands-semestern

Husägarinnan bodde själv i den här underbara ladan under tiden

Att vara borta i en vecka är lite för kort, två veckor hade varit perfekt. Jag tycker att det är som allra bäst när man hinner börja längta hem, då är det dags att styra kosan hemåt. Hur som helst så har vi haft en underbar semester på Öland och har definitivt fått mersmak. Nu återstår bara det absolut tråkigaste med semester – att packa upp... det blir ju en del efter 5 personer...


Kram!

fredag 7 augusti 2009

Vill inte åka hem!

Nu sitter vi här bland alla väskor, packade för att åka hem. Jag vill verkligen inte! Hela dagen har jag gått med en klump i halsen och en olust gnagande i bröstet. Har haft tårarna i ögonen hela dagen. Och det är för att jag inte vill åka hem, jag vill stanna här i vår semesterbubbla några dagar till, helst en vecka. Jag vill inte åka hem till alla måsten och krav som finns i vardagen. Den här veckan har varit som balsam för själen, nödvändigt för vår familj. Jag vill inte att semestern ska vara slut.

Men som tur är har vi otroligt mycket kort att drömma oss tillbaka med, hela 466 st! Och nu är det bara att börja leta upp ett nytt hus till nästa sommar, för det blir absolut Öland igen för vår del...


måndag 3 augusti 2009

Soliga dagar!

Livsandarna vaknar verkligen till liv av solsken, åtminstone mina. Det får energinivåerna att höjas igen, får mig att orka ännu mer. Idag har varit en toppendag! Solen strålade från himlen och vi hittade en avskild strand med endast några få badande. Det är annat än fullpackade Böda.

Älskade sandstrand... Även om det är ohyggligt sandigt så älskar jag sandstränder. Att känna varm sand sippra mellan tårna...mmm...

Det sägs ju att varje ålder har sin charm när det gäller barn och jag är beredd att hålla med. Nu efter att lilltrollet lagt sig har vi suttit uppe och spelat Monopol med grabbarna. Det är mysigt att få lite egentid med dem, och att kunna göra saker tillsammans som är kul för både vuxna och barn.

Idag fick vi sällskap till grillningen. Hyresvärdens tupp + höna hade rymt in i vår trädgård

Imorgon blir det Lådbilslandet med några kompisar. Ok, det är mer för barnen men då finns det en annan vinst för oss vuxna. Barnens glädje när de får göra den typen av aktiviteter kan man leva på länge!

Sov så gott!

söndag 2 augusti 2009

Härliga Ölands-dagar

Just nu sitter jag i en trädgård på Öland. Vi är här under en veckas semester och det är så härligt! Idag har vi varit på stranden, badat och solat och gjort utflykt i allmänhet. Nu sitter vi med varsitt glas rött i kvällssolen och barnen leker med getterna i en intilliggande hage.

Utflykt till Byrums Raukar. Ett spännande utflyktsmål för grabbarna.

Efter rauk-klättring är det skönt att svalka sig med ett dopp.

För en sten-älskare som mig är Öland ett paradis. Förmodligen får man inte ta med sig hem, men det struntar jag i... Mannen är världens bästa, suckar och packar in mina stenar i bilen... love you!

En av tre getkillingar som mumsar i magen bredvid huset. Sötisar!

Nu ska vi snart cykla ner till hamnen och titta hur solnedgången ser ut här på östsidan av Sverige.

Kram!